U Sarajevu od 23. do 28. aprila međunarodni sajam knjiga

sajam knjiga Direktor Centra Skenderija Hajriz Bećirević rekao je danas na pres-konferenciji da je ovaj sajam postao brend i sinonim uspješne organizacije i da su posebno ponosni na njega.

U Sarajevu će od 23. do 28. aprila biti održan 26. međunarodni sajam knjiga pod motom “Riječ-knjiga-univerzum”. Sajam će biti otvoren na Svjetski dan knjige i autorskih prava, a ulaz za posjetioce će biti besplatan.

Direktor Centra Skenderija Hajriz Bećirević rekao je danas na pres-konferenciji da je ovaj sajam postao brend i sinonim uspješne organizacije i da su posebno ponosni na njega.

Predsjednik Udruženja izdavača i knjižara BiH  Ibrahim Spahić je istakao da postoji povezanost između izdavača, autora i knjižarstva te dodao da ga raduje da su izdavači pokazali povjerenje u ovaj projekt.

Ajdin Šahinpašić, direktor TDK Šahinpašić, koji je organizator  ovog sajma, naglasio je da će sajam biti zvaničan i svečan, kako je publika i navikla.

On je naveo da su prethodne dvije godine imali teškoća i “malo lutali” kad je riječ o sajamskom prostoru zbog urušavanja krova Skenderije te da će se ove godine Sajam knjige  održavati samo u dvorani “Mirza Delibašić”.

Osim promocija u Bosanskoj kući kao centralnom mjestu Sajma, kako je rekao Spahić, promocije će  biti održavane i van sajamskih prostora.

– Promocije će biti održavane u knjižarama, na ulici, u tramvajima i trolejbusima – rekao je Spahić.

Sajam knjige otvorit će književnik Ivan Kordić.

Kao i prethodnih godina Sajam će pratiti i prateće manifestacije  između ostalih  Susret bibliotekara,  izložba posvećena književnici Herthi Muller.

Posted by on 2014-04-17. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login