U Sarajevu šesti Međunarodni kongres novih tehnologija u stomatologiji

Sarajevo

Sarajevo

U Sarajevu se 11. i 12. oktobra 2013. godine održava VI Međunarodni kongres novih tehnologija u stomatologiji u organizaciji Stomatološke komore FBiH u hotelu Bristol u Sarajevu.

Šesti, sada već tradicionalni, kongres se organizuje u saradnji sa partnerskim komorama: Hrvatska Komora dentalne medicine, Zdravniška Zbornica Slovenije i Stomatološka Komora Slovenije.

Stomatološka komora FBiH i grad Sarajevo su domaćini ovog internacionalnog događaja koji okuplja predavače iz Njemačke, Italije, Slovenije, Makedonije, Hrvatske i Srbije, svjetske stručnjake iz svojih oblasti koji će predstaviti najnovija dostignuća na polju stomatološke struke i prakse u toku dvodnevnog programa.

Prvo predavanje o temi deontologije otvara prof. dr. Besim Spahić. Na samom kongresu se očekuje prisustvo od preko 400 učesnika doktora stomatologije, zubnih tehničara i stomatoloških sestara iz sve četiri partnerske zemlje.

Učesnici će imati priliku slušati predavanja koja će voditi svjetski stručnjaci, profesori iz šest zemalja o temi inovacija i novih tehnologija u stomatologiji. Kako za doktore stomatologije tako i za zubne tehničare i stomatološke sestre će se održati kursevi za sticanje posebnih vještina i biti predstavljena najnovija dostignuća u stomatološkoj struci.

“Cilj VI Međunarodnog kongresa jeste da se prikažu tehnološki noviteti u stomatologiji i da se članovima Stomatološke komore FBiH i članovima partnerskih komora osigura mogućnost kotinuirane edukacije. Stoga nam je zadovoljstvo pozvati sve članove komore i studente stomatologije u Sarajevo, grad domaćin kongresa, poznat po gostoljubivosti i srdačnosti. Kongres Vas poziva da učestvujete u ovom velikom međunarodnom događaju sa željom da steknete nova znanja i profesionalne kontakte ali i prijatelje”, saopćeno je iz Stomatološke komore FBiH.

Posted by on 2013-10-11. Filed under Sarajevo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login