U Skenderiji se danas otvara sajam INTERIO 2013.

 Sarajevo Skenderija

Sarajevo Skenderija

U Centru Skenderija Sarajevo danas će biti otvoren 31. međunarodni sajam šumarstva, drveta, namještaja, unutrašnjeg uređenja i drugih proizvoda od drveta INTERIO 2013.

Sajam INTERIO je spoj prezentacija i stručno-edukativnog programa, te kao takav je jednistven sveobuhvatni događaj koji prerasta u godišnju konvenciju poslovnih ljudi drvne i industrije namještaja uključujući i šumarstvo BiH i jugoistočne Evrope.

U okviru Sajma, koji će trajati do 18. marta, bit održano niz propratnih manifestacija.

Prvog dana Sajma bit će održana ceremonija proglašenja pobjednika s takmičenja QUERCUS 2013. kada će se održati i četvrta izložba odabranih radova i dodjela nagrada za dizajn inovativnog drvnog proizvoda u okviru takmičenja kojim se promoviše dizajn namještaja i prozvoda od drveta kao najefikasnije sredstvo za povećanje konkurentnosti drvoprerađivačke i industrije namještaja u BiH.

Također, bit će postavljena i izložba Žene u dizajnu, u okviru USAID-ovog obilježavanja mjeseca marta 2013. kao mjeseca posvećenog jačanju ženskih prava.

Najavljen je i okrugli stol o temi „Razvoj radne snage – izazovi, potrebe i mogućnosti“ čiji je cilj da se utvrde mogućnosti postojećeg sistema obrazovanja u odnosu na potrebe privrede, zatim identificiraju područja najznačajnijeg unapređenja, mogućih modalitete kao i nosioca aktivnosti, te  omogući dijalog između obrazovnih institucija i poslodavaca.

Drugog dana Sajma bit će održani Poslovni B2B susreti bh. proizvođača s agentima i kupcima s tržišta Njemačke, Velike Britanije, Švedske i Hrvatske, dok će treći dan biti održan stručni seminar o temi „Izazovi i trendovi u drvnoj industriji“.

U okviru Sajam bit će održana i 6. godišnja zajednička šumarska konferencija (JAFC), posvećena razmjeni iskustava na suzbijanju nezakonitih aktivnosti u šumarstvu, promociji i prezentaciji novih projekata i unapređenju odnosa s drvnom industrijom BiH.

U okviru Sajma bit će organiziran i niz pratećih sadržaja.

Posted by on 2013-03-13. Filed under Ekonomija, Sarajevo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login