U Skoplju izložba u organizaciji Akademije nauka i umjetnosti BiH

U Likovnom salonu Makedonske akademije nauka i umjetnosti u Skoplju postavljena je izložba “Članovi Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine likovni umjetnici”.

Makedonija Skopje
Makedonija Skopje

Izložba je jedan od zajedničkih projekata u okviru potpisanog Sporazuma o međunarodnoj saradnji Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine (ANUBiH) i Makedonske akademije nauka i umjetnosti (MANU).

Svečano otvorenje izložbe moderirala je kustosica MANU Ivana Dimov Džoleva, a govorili su predsjednik MANU akademik Taki Fiti, predsjednik ANUBiH akademik Miloš Trifković, akademik Gazanfer Bajram i Strajo Krsmanović.

Izložba je otvorena pozdravnim govorom akademika Petra Perice Vidića, koji je pročitala Ivana Dimov Džoleva. Otvorenju je prisustvovao veliki broj posjetilaca, među kojima i predstavnik Ambasade Bosne i Hercegovine u Makedoniji, te delegacija ANUBiH.

Izložba traje do 22. aprila, a vlada veliko interesovanje makedonskih medija i građana, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine.

Posted by on 2019-04-16. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login