U Srebrenici počinje procjena šteta od nevremena

Srebrenica, snijegNa području općine Srebrenica vanredne mjere su na snazi već 28 dana i danas se nastavljaju aktivnosti na čišćenju preostalih lokalnih puteva koji još nisu očišćeni od snijega.

-Većina lokalnih puteva je očišćena, a jutros je upućena mehanizacija na čišćenje puta do najudaljenijih srebreničkih sela Luke i Krušev Dola i nastavljeno je čišćenje puta Osmače-Podkorijen, izjavio je načelnik za urbanizam i stambeno-komunalne poslove ove općine Ševko Karić.

Karić je dodao da su u prethodna dva dana mašine počistile zaostali raskvašeni snijeg s ranije očišćenih puteva i da su za saobraćaj prohodni svi lokalni putevi do naseljenih sela izuzev Luke, Krušev Dola, Podkorijena i Ratkovića.

– U odsječenim selima nema životno ugroženih losoba, a jučer je formirana Komisija za procjenu šteta koje su pričinile snježne padavine na građevinskim objektima i ona će danas početi s radom. Na osnovu pristiglih zahtjeva utvrđivat će se štete na terenu, dok će se naknadno formirati komisija za procjenu šteta na plastenicima i poljoprivrednim kulturama koja će početi s radom kada se steknu uvjeti za izlazak u njive i voćnjake, potvrđeno je iz Općinskog štaba Civilne zaštite.

Iz ovog štaba je najavljeno da će, na osnovu uvida na terenu i procjena pričinjenih šteta, u skladu s mogućnostima općina uz pomoć viših nivoa vlasti i međunarodnih organizacija, pomoći oštećenim domaćinstvima da saniraju štete.

Posted by on 2012-02-23. Filed under Srebrenica, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login