U subotu počinje “Mostarsko ljeto”

Mostar

Mostar

U subotu, 1. jula, počinje kulturno-turistička manifestacija “Mostarsko ljeto”. Program će trajati do 26. augusta, a održavat će se na nekoliko lokacija u Mostaru. Ulaz na sva dešavanja je besplatan.

Organizatori “Mostarskog ljeta” su Centar za kulturu, Narodno pozorište, Pozorište lutaka, Narodna biblioteka i Muzej Hercegovine, a svoj doprinos ovogodišnjoj  dvomjesečnoj manifestaciji dat će i brojne druge gradske institucije kulture, te nevladine organizacije i udruženja, među ostalim, OKC Abrašević, Srpsko prosvjetno i kulturno društvo “Prosvjeta” Mostar,  Društvo umjetnika Mostara, Plesni studio Mo Stars, ansambl Mostarske kiše, te brojni drugi.

“Od 1. jula pa do 26. augusta priredili smo preko trideset sadržaja, od koncerata, izložbi, promocija, poetskih večeri, festivala plesa te drugih sadržaja. Umjetnici koji će se ovaj put predstaviti u Mostaru dolaze ne samo iz Bosne i Hercegovine nego iz ovog dijela Evrope pa i svijeta, tačnije iz zemalja kao što su Meksiko, Turska SAD, Ujedinjeno kraljevstvo, Sjeverna irska i Škotska. Kulturna manifestacija “Mostarsko ljeto” tako ispunava svoju osnovnu funkciju jačanja i obogaćivanja kulturnog života u Mostaru i Bosni i Hercegovini”, rekao je direktor Centra za kilturu Senad Suljić.

 

Posted by on 2017-06-30. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login