U Tomislavgradu premijera dokumentarnog filma ‘Potraga za sličnostima’

Premijera dokumentarnog filma “Potraga za sličnostima” u režiji Emira Kapetanovića održat će se u petak, 22. septembra, u prostorijama Općinskog vijeća Tomislavgrad u 12 sati.

Tomislavgrad

Tomislavgrad

Pored Tomislavgrada premijera filma isti će se dan u različitim terminima održati u Doboju, Sanskom Mostu, Ljubuškom, Loparima i Ribniku.

Film je produciran nakon uspješno završenih radionica i interetničkog umjetničkog kampa u sklopu projekta Agenti interkulturalizma – “Potraga za sličnostima”, kojega je realizirala Udruga “Magacin Kabare”, uz potporu Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

Kao svojevrsna kruna projekta, film obuhvaća sve značajne trenutke s održanih radionica te prikazuje završne umjetničke radove, promišljanja i izjave mladih sudionika iz šest bh. gradova koji su svojim angažmanom u projektu pokušali pomjeriti granice te, umjesto isticanja različitosti, pronaći sličnosti između pripadnika različitih etničkih skupina u BiH.

 

Posted by on 2017-09-19. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login