U Travniku radionica o razvoju turističke rute oko stare željeznice

Travnik

Travnik

Radionica pod nazivom “Razvoj turističke rute oko stare željeznice i valorizacija kulturnog, prirodnog i nematerijalnog nasljeđa srednje Bosne”, kojom će se obilježiti početak turističkog razvojnog projekta kojeg su pokrenule općine Donji Vakuf, Jajce, Travnik i Vitez, bit će održana u ponedjeljak, 19. novembra, u Travniku.

Radionica, na kojoj će se govoriti o najboljoj evropskoj praksi u oblasti turističkog razvoja, bit će upriličena u zgradi Općine Travnik, s početkom u 9:30 sati.

Radionica je dio podrške koju Klaster EUNIC BiH, organizacija koja okuplja kulturne institucije zemalja članica Evropske unije prisutne u Bosni i Hercegovini, pruža ovom projektu.

Cilj projekta je da se oko stare željeznice u srednjoj Bosni napravi zelena turistička ruta koja prolazi kroz navedene četiri općine, kao podrška revitalizaciji tog područja i valorizaciji njegovog prirodnog i kulturnog naslijeđa.

Partneri za ovaj projekt unutar Klastera EUNIC BiH su Francuska ambasada u BiH, Francuski institut u BiH i Goethe Institut BiH, saopćeno je iz Delegacije EU u BiH.

Posted by on 2018-11-16. Filed under Kultura, Magazin, Turizam. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login