U Travniku radionica o razvoju turističke rute oko stare željeznice

Travnik

Travnik

Radionica pod nazivom “Razvoj turističke rute oko stare željeznice i valorizacija kulturnog, prirodnog i nematerijalnog nasljeđa srednje Bosne”, kojom će se obilježiti početak turističkog razvojnog projekta kojeg su pokrenule općine Donji Vakuf, Jajce, Travnik i Vitez, bit će održana u ponedjeljak, 19. novembra, u Travniku.

Radionica, na kojoj će se govoriti o najboljoj evropskoj praksi u oblasti turističkog razvoja, bit će upriličena u zgradi Općine Travnik, s početkom u 9:30 sati.

Radionica je dio podrške koju Klaster EUNIC BiH, organizacija koja okuplja kulturne institucije zemalja članica Evropske unije prisutne u Bosni i Hercegovini, pruža ovom projektu.

Cilj projekta je da se oko stare željeznice u srednjoj Bosni napravi zelena turistička ruta koja prolazi kroz navedene četiri općine, kao podrška revitalizaciji tog područja i valorizaciji njegovog prirodnog i kulturnog naslijeđa.

Partneri za ovaj projekt unutar Klastera EUNIC BiH su Francuska ambasada u BiH, Francuski institut u BiH i Goethe Institut BiH, saopćeno je iz Delegacije EU u BiH.

Posted by on 2018-11-16. Filed under Kultura, Magazin, Turizam. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

You must be logged in to post a comment Login