U tuzlanskom BKC-u polovinom septembra prvi ‘Dani komedije’

Pozorišna manifestacija ‘Dani komedije’ bit će održana od 11. do 24. septembra u Bosanskom kulturnom centru Tuzlanskog kantona, a ova manifestacija internacionalnog karaktera se u ovoj ustanovi organizira prvi put.

Tuzla

Tuzla

Tuzlanska publika će imati priliku pogledati deset predstava iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

Direktor BKC-a TK Tuzla Edis Bajić istaknuo je da su ‘Dani komedije’ svojevrstan doprinos pozorišnoj umjetnosti i žanru komedije, koja je posljednjih godina bila često izvođena na sceni BKC-a TK.

Ljubitelji dramske umjetnosti će moći pogledati tuzlansku predstavu Mustafe Sušića ‘Mušica’, koja je premijerno izvedena u julu, zatim predstavu ”Ocat i sin”, sa Zlatanom Zuhrićem i Tinom Sedlarom, predstavu ‘Rodijaci’ u dramatizaciji Rusmira Agačevića, kao i predstavu Hasije Borić ‘Majka Nuru počesto izruži’.

Pored ovih bit će izvedene i predstave ‘Hor Bečkih dečaka’ u adaptaciji i režiji Irfana Mensura, ‘Kobajagi donijela me roda’, Zijaha Sokolovića, zatim ‘Da li je to bila ševa’, pod rediteljskom palicom Gorana Bjelanovića, ‘Vicomafija iza rešetaka’, za koju režiju potpisuje Jasmin Duraković, kao i ‘Savršen kro’j sa Admirom Glamočakom u glavnoj ulozi, te ‘Pazi s kime spavaš’, predstava u kojoj likove utjelovljuju Mirka Vasiljević i Igor Damnjanović.

Bajić je istaknuo da je BKC TK Tuzla u prvih šest mjeseci posjetilo više od 45.000 ljudi i održano 212 događaja, što predstavlja rekord posjeta i broja događaja u odnosu na isti period prethodnih godina

Dodao je da će u oktobru u ovoj kulturnoj ustanovi raznim sadržajima biti obilježena Dječija nedjelja, novim produkcijskim dječijim pozorišnim projektom “Plava boje snijega“, u kojoj igraju mladi glumci s Akademije dramskih umjetnosti iz Tuzle.

Posted by on 2017-08-14. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login