U Tuzli održano predavanje o uzgoju malina

Predavanje o temi ”Tehnologija uzgoja malina” održano je u Tuzli, u organizaciji Službe za razvoj, poduzetništvo i društvene djelatnosti Grada Tuzla.

maline

maline

Predavanju su prisustvovali uzgajivači maline s područja Tuzle, ali i drugih općina TK, te veliki broj onih koji su se tek odlučili za početak uzgoja maline, a koji u tome vide mogućnost samozapošljavanja.

Predavač Aleksandar Luković  je govorio o vrstama i pripremi zemljišta pogodnog za sadnju maline, sortama maline i karakteristikama tehnika uzgoja maline, te drugim pripremnim i pratećim operacijama.

Za posjetioce današnjeg predavanja, koji su se odlučili za početak uzgoja maline, pravni i agrarni stručnjaci iz Službe za razvoj, poduzetništvo i društvene djelatnosti Grada Tuzla predstavili su procedure i olakšice za pokretanje i registraciju poljoprivrednog obrta.

Za dodatne informacije, zainteresirani se mogu obratiti Službi za razvoj, poduzetništvo i društvene djelatnosti Grada Tuzla i upisati se u registar poljoprivrednih gazdinstava, kako bi mogli aplicirati i sudjelovati u programu sufinansirafanja korisnika koji budu ispunjavali uslove, propisane pravilnikom za tekuću godinu, saopćeno je iz Gradske uprave Grada Tuzle.

Posted by on 2015-12-10. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login