U Tuzli proglašeno stanje prirodne nesreće: Odroni formirali rupe dubine do 10 metara

Na vanrednoj sjednici Opštinskog štaba civilne zaštite Tuzle, donesena je odluka o proglašenju stanja prirodne nesreće u tom gradu u Bosni i Hercegovini.

Tuzla
Tuzla

U tuzlanskom naselju Moluhe uslijed odrona uzrokovanih obilnim padavinama formirane su dvije rupe dubine i do deset metara.

Kako je objavljeno na internet stranici Opštine Tuzla danas je oržana vanredna i proširena sjednica Opštinskog štaba civilne zaštite povodom razmatranja stanja na terenu usljed obilnih kišnih padavina i ispunjenja uslova za proglašenje stanja prirodne nesreće.

Prema izvještajima sa terena, najteže stanje je zabilježeno u mjesnim zajednicama Batva, Breške, Gornja Tuzla, Moluhe, Mosnik i Par Selo gdje je usljed obilnih kišnih padavina došlo do pokretanja klizišta i pojave poplava.

Nakon razmatranja izvještaja sa terena, načelnik Općine Tuzla je, na osnovu Prijedloga Općinskog štaba civilne zaštite, proglasio stanje prirodne nesreće, kako bi se mogle angažovati sve službe zaštite i spašavanja u cilju preduzimanja preventivnih mjera i mjera sanacije već nastalih šteta.

Posted by on 2014-05-05. Filed under Tuzla, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login