U Zagrebu skup protiv ulaska u Evropsku uniju

Zagreb

Zagreb

U organizaciji “Vijeća za Hrvatsku – Ne u EU”, na zagrebačkom Trgu bana Jelačića započeo je skup na kojem predstavnici stranaka i udruženja koja se protive ulasku Hrvatske u Evropsku uniju pozivaju građane da na predstojećem referendumu o ulasku u EU glasaju protiv.

Skup je organiziralo 14 izvanparlamentarnih stranaka i 15-tak udruženja okupljenih u “Vijeću za Hrvatsku – Ne u EU”.

Otvorivši skup, predsjednik Hrvatske čiste stranke prava Josip Miljak rekao je da se Evropska unija raspada i puca po svim šavovima te da je dala svoje. Naveo je primjere ekonomskih problema zemalja Evropske unije upitavši se “je li to blagostanje koje nam obećavaju”.

Proevropsku politiku aktuelne i prošle hrvatske vlade nazvao je izdajničkom upitavši se jesu li se hrvatski branitelji borili za novi ulazak Hrvatske u neku asocijaciju.

Na skupu će govoriti i drugi predstavnici Vijeća, čiji aktivisti dijele propagandne materijale koji pozivaju građane da na predstojećem referendumu ne glasaju za pristup Hrvatske Evropskoj uniji.

Posted by on 2012-01-14. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login