U Zenici i Tuzli se nastavlja kampanja ‘Uči gdje stigneš’

 Zenica, Tuzla, kampanja U organizaciji Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke i Asocijacije XY, danas će u Zenici, a sutra u Tuzli biti nastavljena javna kampanja “Uči gdje stigneš“, tokom koje će se učesnicima ove edukativne akcije obratiti predstavnici Ministarstva obrazovanja i nauke FBiH i Asocijacije XY.

Na lokacijama u Zenici i Tuzli bit će postavljena improvizovana, interaktivna učionica u kojoj će se govoriti o zdravim stilovima života, a predviđene su i druge promotivne aktivnosti kojima će se srednjoškolcima i gostima slati “zdrave“ poruke.

Svi učesnici imat će priliku, kako je najavljeno, da se upoznaju o psihoaktivnim supstancama te posljedicama i rizicima koje prozrokuje njihova upotreba.

Javna kampanja “Uči gdje stigneš“ koja se provodi u okviru realizacije “Akcionog plana borbe protiv zloupotrebe opojnih droga u Federaciji Bosne i Hercegovine“ započela je početkom aprila 2012. u Sarajevu, a nastavila u Mostaru i Bihaću.

Također, ova kampanja uključuje i sveobuhvatnu medijsku promociju na području Federacije BiH te distribuciju informativno-edukativnog materijala.

Asocijacija XY zajedno s Federalnim ministarstvom obrazovanja i nauke, ovom kampanjom želi skrenuti pažnju mladima, kao i široj populaciji, na krucijalnu ulogu promocije zdravlja kao osnovnog polazišta za zdravo djetinjstvo, adolescenciju i sveukupan razvoj jedne individue.

Posted by on 2013-11-28. Filed under Tuzla, Vijesti iz BH gradova, Zenica. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login