U Zenici počinje Sajam zapošljavanja

 Zenica

Zenica

Javna ustanova Služba za zapošljavanje Zeničko-dobojskog kantona, u saradnji s Federalnim zavodom za zapošljavanje, organizuje Sajam zapošljavanja koji će biti održan 24. aprila u Gradskoj areni u Zenici.

Jedan od ključnih ciljeva održavanja sajma je unapređenje saradnje između ključnih partnera na tržištu rada – poslodavaca, nezaposlenih osoba i javnih službi za zapošljavanje.

Na Sajmu će učestvovati više od 50 poslodavaca s područja Zeničko-dobojskog kantona, koji će ponuditi više od 1.000 slobodnih radnih mjesta, saopćeno je iz Federalnog zavoda za zapošljavanje.

Također, u okviru Sajma bit će održan i okrugli sto “Stanje u oblasti zapošljavanja u Zeničko-dobojskom kantonu”, na kojem će učestvovati predstavnici Službe za zapošljavanje ZDK-a, Federalnog zavoda za zapošljavanje, Agencija za rad i zapošljavanje BiH, udruženja poslodavaca, kao i predstavnici općinske i kantonalne vlasti.

Posted by on 2013-04-24. Filed under Ekonomija, Vijesti iz BH gradova, Zenica. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login