U Zenici se održava prvi regionalni Red Bull Soundclash

Dubioza kolektiv

Dubioza kolektiv

Krajem decembra u Areni Zenica održava se prvi regionalni Red Bull Soundclash, na kojem će nastupiti Dubioza kolektiv i S.A.R.S.

Red Bull Soundclash je originalni koncept živog nastupa u kojem se susreću dva benda različitih profila. Princip je 2 benda – 2 stagea – 1 show. Dva benda se nalaze na dva stagea na suprotnim krajevima dvorane, s publikom između. Pred njima je nekoliko rundi izazova u kojima trebaju pokazati svoje umijeće, kreativnost i sposobnost improvizacije. Sviraju svoje i pjesme drugog benda, odgovaraju na teme koje im zadaju DJ i drugi bend, obrađuju klasične hitove, a sve to u različitim žanrovima: reggae, rock, jazz, funk, metal… Naravno, riječ je o duhovitom prijateljskom nadmetanju, a ne smrtno ozbiljnom natjecanju. Cilj je, prije svega, dobra zabava i spontana muzička suradnja.

Ovo je prvi Red Bull Soundclash u regiji, a u njemu će sudjelovati dva benda koja su definitivno među najpopularnijim i najtraženijim: Dubioza kolektiv i S.A.R.S. Publika će imati jedinstvenu priliku da čuje kako zvuče Dubiozine pjesme u izvođenju S.A.R.S.-a i obrnuto, kako oba benda izvode svoje i tuđe pjesme u potpuno drukčijim verzijama, i još štošta. Host će biti poznati bh reper Frenkie, koji će bendove i publiku voditi kroz večer, a glazbenu podlogu i zadatke bendovima zadavat će DJ Soul.

Prvi Red Bull Soundclash je održan 2006. godine u Nizozemskoj i od tada se proširio na pet kontinenata i 17 zemalja. Korijene vuče iz reggae sound systema Jamajke i jazz klubova New Orleansa. U Red Bull Soundclashu nastupala su velika imena svjetske glazbene scene kao što su Erykah Badu, The Ting Tings, Snoop Dogg, The Roots, da spomenemo samo neke.

Posted by on 2014-11-27. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login