U2 u novembru završava novi album

U2

U2

Grupa U2 planira dovršiti svoj novi album do kraja novembra, izjavio je basista Adam Clayton.

U2 je svoj posljednji album, ‘No Line On The Horizon’ objavio još 2009. Očekuje se da bi novi album mogao izaći 2014., a Clayton je potvrdio da on i kolege pokušavaju zaokružiti posao i sve dovesti da bude apsolutno kako treba prije Božića.

“Mislim da se pomalo vraća stari U2, ali uz zrelost posljednjih 10 godina. Riječ je o kombinaciji ove dvije stvari, i zaista interesantnom hibridu”. U studiju smo. Pokušavamo da ovih 12 pjesama budu apsolutno kako treba do kraja 11. mjeseca, da onda možemo uživati u Božiću”, rekao je Clayton za irski radio.

Ove godine je javljeno da su U2 viđeni u studiju u New Yorku s Chrisom Martinom iz Coldplaya, što je potaknulo glasine da će pjevač i gostovati na novom albumu.

Također, kompletan bend je u maju viđen u studiju Electric Lady u New Yorku, gdje je, navodno, Danger Mouse miksao nove materijale.

Posted by on 2013-10-18. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login