Učesnici ‘Tea-Festa’ zadovoljni posjećenošću

 Sarajevo, Tea-Fest

Sarajevo, Tea-Fest

U bosanskohercegovačkoj prijestolnici Sarajevu, u toku je četvrti dan 11. Međunarodnog Festivala čaja i ljekovitog bilja, “Tea-fest”.

Cilj ove manifestacije, koja traje od petog do devetog juna, je unapređenje poslovnih veza i uspostavljanje kontakata između svih zainteresiranih pojedinaca i organizacija u oblasti uzgoja, proizvodnje i prerade ljekovitog bilja.

Almina Kajtaranović jedna je od izlagača koji učestvuju na ovom festivalu, a za agenciju Anadolija je kazala da su njihovi proizvodi bazirani na biljnim uljima i ljekovitim travama.

Prema njenim riječima, na štandu koji ona predstavlja mogu se pronaći prirodni sapuni na bazi prirodnih, biljnih ulja koja njeguju kožu; zatim razni mehlemi, kao i kokteli na bazi meda i biljnih koštica.

Dugogodišnji terapeut i travar Branislav Popović na festival je došao iz Crne Gore.

“Ja volim doći na ovu manifestaciju, jer sam i studirao u Sarajevu. Inače, moji preparati su cijenjeni i uvaženi, a ne radim velike količine. Jedan od mojih najboljih preparata jeste preparat protiv pušenja, da se osobi zgadi cigareta“, pojasnio je Popović.

Govoreći o posjećenosti ovom festivalu, Popović je rekao da je zadovoljan zainteresovanošću građana za njegove proizvode.

Merjema Šarić je na festival došla iz Zenice, a na njenom štandu su uglavnom izloženi proizvodi na bazi meda.

“Imamo kreme za kožu za koju su uglavnom zainteresovani tinejdžeri. Imamo dosta preparata koji su za starije i za bolesne ljude”, pojasnila je Šarić.

Zorica Bradonjić iz Rudog je još jedna od učesnica ovoga festivala.

“Mi već godinama dolazimo na sajmove. Znači, na svim smo sajmovima, i ovdje i gdje god se organizuju. Sve manje i manje ljudi dolazi na sajmove, vidi se da je malo nestašica u novcu, ali one naše stare mušterije, oni koji su navikli na naš proizvod, dolaze redovno”, pojasnila je Bradonjić.

Ova manifestacija pruža mogućnost razmjene iskustava proizvođača i prerađivača čaja, čajnih mješavina i raznog ljekovitog bilja.

Posted by on 2013-06-08. Filed under Sarajevo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login