Udruženje Narko – Ne proslavilo 11 godina postojanja

Udruženje Narko - Ne
Udruženje Narko – Ne

Udruženje za prevenciju ovisnosti Narko – Ne upriličilo je danas u Sarajevu proslavu povodom 11 godina uspješnog postojanja i djelovanja.

“Na našu proslavu je došlo oko 120 volontera iz cijele BiH. Proslavu smo započeli predstavom “Naši snovi, naša snaga” koju su režirali i izveli volonteri. Predstava govori o borbi mlade osobe za ostvarenje njenog sna te preprekama s kojima se suočava”, kazala je Feni predstavnica Udruženja Narko – Ne Melita Husagić.

Dodala je da su volonteri također upriličili i izložbu skulptura koje su sami napravili te se na taj način predstavili jedni drugima, jer rijetko imaju priliku da se povežu.

Udruženje za prevenciju ovisnosti Narko – Ne radi na problemima nastanka ovisnosti radi smanjenja ovisničkog ponašanja i unapređenja zdravlja mladih u bh. društvu.

Težište djelovanja usmjereno je na uzroke ovisnosti te na jačanje zaštitnih faktora zdravog razvoja djece i mladih.

Udruženje educira i podržava srednjoškolce/ke i studente/ice iz cijele BiH da bi volonterskim angažmanom smanjili rizik od nastanka ovisnosti te promovirali zdravi način života u svojim zajednicama.

Posted by on 2013-12-07. Filed under Sarajevo, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login