Udruženje ‘Pomozi’ podijelilo više od hiljadu tona pomoći

Pomozi.baDvadeset dana otkako je počela najobimnija humanitarna akcija u Bosni i Hercegovini za pomoć stanovništvu pogođenom poplavama, volonteri i volonterke Udruženja Pomozi zajedno sa partnerskim organizacijama, podijelili su više od hiljadu tona pomoći širom Bosne i Hercegovine.

Budući da je Udruženje u prvim danima bilo jedino sa aktivnim Paypal računom i na taj način su počela stizati sredstva iz svih krajeva svijeta, te je na ovaj način prikupljeno oko 90 hiljada KM. I dalje traju aktivnosti na terenu i iz ovog udruženja pozivaju sve pravne subjekte u BiH i iz inostranstva da se uključe u dalje aktivnosti kako bi se život naših sugrađana i sugrađanki barem djelimično normalizirao i kako bi nastavili dostojanstven život.

“Pored desetina šlepera pomoći koje smo distribuirali širom zemlje, putem našeg Paypal računa smo od početka cijele humanitarne akcije za pomoć stanovništvu koje je pogođeno poplavama prikupili oko 90 hiljada KM, a uplate su stigle iz Austrije, Njemačke, Švicarske, Belgije, Danske, Švedske, Holandije, Poljske, Italije, Slovenije, Hrvatske, Amerike, Australije, Kanade”, ističe Elvir Karalić, predsjednik Udruženja Pomozi i dodaje da žele da ova informacija stigne do svih onih koji su izdvojili sredstva i Udruženju Pomozi poklonili povjerenje uz uvjeravanje da će ista biti usmjerena tako da pomoć stigne do onih kojima je najpotrebnija.

“Razmjere prirodne katastrofe koja je zadesila čitav region stavila je na test kompletnu našu ekipu koja od samog početka djeluje sa idejom vodiljom Imamo samo ono što damo! i dokazali smo da možemo izaći na kraj i sa logističko-organizacijskim poduhvatom ovakvih razmjera”, ističe Karalić, posebno ističući zahvalnost brojnim kompanijama i udruženjima koja su se od početka ovih humanitarnih aktivnosti nesebično stavila na raspolaganje ovom vrijednom timu.

Posted by on 2014-06-06. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login