UEFA kaznila Dinamo zbog rasizma

Dinamo
Dinamo

UEFA je kaznila Dinamo zatvaranjem stadiona za iduće dvije utakmice u europskim takmičenjima, od čega druga utakmica uslovno na period od dvije godine.

Kontrolno, etičko i disciplinsko tijelo (CEDB) Europskog nogometnog saveza (UEFA) kaznilo je hrvatskog prvaka Dinamo igranjem dviju domaćih utakmica u eurokupovima bez prisustva gledaoca, od kojih druge uslovno na dvije godine te sa 67.000 eura, a kao razlog takve odluke navedena su četiri prekršaja tokom prve utakmice osmine finala Europske lige protiv Benfice igrane 7. marta.

Iz UEFA-e su optužili Dinamo za rasističko ponašanje, paljenje baklji, bacanje predmeta i blokiranje prolaza na tribinama.

Zbog rasističkog ponašanja gledatelja Dinamo je kažnjen sa 20.000 eura i jednom utakmicom pred praznim tribinama, a ukoliko se u sljedeće dvije godine takav prekršaj ponovi automatski slijedi kazna igranja još jedne utakmice bez gledaoca, dok mu je za preostala tri prekršaja izrečena novčana kazna od 47.000 eura.

Posted by on 2019-04-02. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login