Uhapšen Goran Sarić, osumnjičeni za ratne zločine

SIPA, BiHPo nalogu Tužilaštva BiH, službenici SIPA-e su na području Bijeljine lišili slobode Gorana Sarića, osumnjičenog da je počinio krivično djelo zločin protiv čovječnosti.

Osumnjičeni Goran Sarić je pod istragom Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH, a osumnjičen je da je u junu 1992. godine naredio ubistvo 10 civila bošnjačke nacionalnosti, te zarobljavanje i progon većeg broja osoba, uglavnom žena i djece bošnjačke nacionalnosti, s područja sarajevskih naselja Nahorevo, Poljine i drugih mjesta.

Osumnjičeni je u navedenom periodu obnašao dužnost načelnika policijske stanice Srpske općine Centar, a tereti se da je izvršenim radnjama počinio krivično djelo zločin protiv čovječnosti.

Osumnjičeni će tokom dana biti predat Tužilaštvu BiH, gdje će ga postupajući tužilac ispitati, nakon čega će odlučiti o pokretanju prijedloga za određivanje pritvora, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Posted by on 2011-11-02. Filed under Crna Hronika. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login