Uhapšeni Fadil Novalić, Fahrudin Solak i Fikret Hodžić

U sjedištu Državne agencije za istrage i zaštitu završeno je višesatno ispitivanje osumnjičenih u predmetu “Respiratori”. U sjedištu SIPA-a zadržani na kriminalističkoj obradi premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić, suspendovani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudih Solak, kao i Fikret Hodžić, vlasnik firme “Srebrena malina” preko koje su nabavljeni sporni respiratori iz Kine.

Fadil Novalic, Fikret Hodžić, Fahrudin Solak
Fadil Novalic, Fikret Hodžić, Fahrudin Solak

Saslušanje je bilo vezano za uvoz 100 respiratora vrijednih 10,5 miliona KM, nakon kojeg je uhapšen Fahrudin Solak, a zatim i vlasnik fimre Srebrena malina Fikret Hodžić. Nakon cjelodnevnog ispitivanja njima je određen 24-satno zadržavanje. Tužilaštvo će sutra donijeti odluku o njihovom daljnjem statusu.

Fahrudin Solak, suspendovani načelnik Federalne uprave civilne zaštite i Fikret Hodžić, direktor kompanije “FH Srebrena malina”, zadržani su zbog afere “Respiratori”.

SIPA je okončala ispitivanje direktora Federalne uprave civilne zaštite i vlasnika kompanije “FH Srebrena malina”, a sutra će biti poznato da li će im pritvor biti produžen.

Posted by on 2020-05-29. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login