Ulične akcije povodom neformiranja vlasti u našoj zemlji

akcijaVijeće ministara Bosne i Hercegovine proslavlja, uvjetno rečeno, prvi rođendan u tehničkom mandatu. Maksimalistički stavovi, legitimni predstavnici, opstrukcije prije svega HDZ-ova obilježili su godinu dana na političkoj sceni Bosne i Hercegovine. Osim ne uspostavljanja vlade na državnom nivou, ni tri kantona u Federaciji nisu završila izborni proces.

Tehničkim mandatom upravlja se i u HNK-a, SBK-a i Livanjskom kantonu. A kako je učinkovita vlast u Republici Srpskoj koja će krajem godine navršiti punu godinu od uspostave, najbolje pokazuju podaci i analize – Istinomjera. Obećavali su mnogo, 447 obećanja je dato. A realizacija je skoro ravna nuli. I ono što se provodi, provodi se zahvaljujući dodatnim zaduženjima i kreditima.

Povodom neformiranja vlasti u našoj zemlji godinu dana nakon izbora Omladinski pokret Revolt i Nevladina organizacija Puls danas, tačno u podne organizuju uličnu akciju. Cilj je da građani pisanjem poruka pošalju poruku vlastima da konačno počnu raditi posao za koji su i više nego dobro plaćeni iz džepova svih poreznih obveznika. Akcija će, osim Tuzle, biti održana i u Banjoj Luci i Orašju u isto vrijeme.

Posted by on 2011-10-03. Filed under Bosna i Hercegovina, Izdvojeno. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login