Umjesto smanjenja, bh. institucije povećavaju broj zaposlenih

institucije, BiHU 41 instituciji BiH ove godine biće zaposleno više od 280 novih činovnika, a u njih 12 posao će dobiti više od deset ljudi, navodi se u dokumentu “Pregled zaposlenih u 2011. sa planiranom dinamikom zapošljavanja u 2012. godini”.

Prema ovom dokumentu, koji su izradile institucije BiH, na kraju prošle godine bilo je zaposleno 22.100 radnika, a na kraju ove godine taj broj bi trebalo da bude 22.384, piše “Glas Srpske”.

Smanjenje zaposlenih planiralo je u 31 instituciji. Samo dva državna organa smanjiće broj radnika – Visoko sudsko i tužilačko vijeće na kraju godine će imati pet, a Kancelarija koordinatora za reformu javne uprave jednog radnika manje.

Rekorder po broju novozaposlenih biće Sud BiH, koji planira da zaposli još 40 lica. Na kraju prošle godine na platnoj listi imali su 216 zaposlenih.

Slijedi Ministarstvo pravde BiH koje će primiti 23 nova činovnika, iako je prošlu godinu završilo sa 224 zaposlena.

Ministarstvo vanjskih poslova BiH, koje je na kraju prošle godine imalo 422 zaposlena, ove godine planira da zaposli još 21 osobu, a isto toliko zaposliće i Agencija za statistiku BiH koja već ima 93 zaposlena.

Posted by on 2012-06-12. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login