Umrla pjevačica Amy Winehouse

Amy Winehouse

Amy Winehouse

Pjevačica Amy Winehouse (27) pronađena je mrtva u svom domu u Londonu, javili su britanski mediji.

Mediji javljaju da je muzičarka pronađena mrtva u svom stanu u subotu oko 16.00 sati po lokalnom vremenu. Još nema detalja o uzroku njene smrti, a pretpostavlja se da se pjevačica predozirala drogom i alkoholom.

Podsjetimo, Amy je nedavno nastupala u Beogradu, međutim bila je prepijana da bi se održala na nogama. Nakon skandaloznog nastupa u Srbiji, otkazala je sve koncerte.

Muzičarka, za koji mnogi kažu da je bila najbolji vokal današnjice, se godinama borila s ovisnošću o alkoholu i drogama.

Amy Winehouse rođena je 14. septembra 1983. godine u Londonu. Proslavila se pjesmom “Rehab”. Iako je bila problematična još kao tinejdžerka u svijetu muzike ostvarila je veliki uspjeh. Višestruko je nagrađivana za svoj rad. Izdala je dva albuma. Prvi, “Frank”, objavljen je 2003. godine, a 2006. objavila je album ” Back to Black” za koji je osvojila Grammy.

Zanimljiva podudarnost je da su u 27. godini živote okončali Brian Jones, Robert Johnson, Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison i Kurt Cobain.

Posted by on 2011-07-24. Filed under Film & Muzika, Izdvojeno, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login