VIDEO: Umro Steve Jobs

Steve Jobs

Steve Jobs 1955 – 2011

Umro Steve Jobs Predsjednik Applea, trenutno najvrednije kompanije na svijetu, i njen bivši direktor, preminuo je u 56. godini života.

Čovjek koji je sa svojim prijateljima osnovao kompaniju Apple, napustio je, i potom se vratio da bi napravio najvredniju kompaniju na svijetu umro je 05. Oktobra, saopćeno je iz Applea. Jobs je objavio 2004. godine da pati od raka gušterače.

U Appleovom saopćenju stoji: “Steveova briljatnost, strast i energija izvori su brojnih inovacija koje su obogatile u promijenile naše živote. Svijet je nemjerljivo bolji zbog Stevea. Apple je izgubio svog vizionara i kretivnog genija, a svijet je izgubio nevjerovatnog čovjeka. Steve ostavlja za sobom kompaniju koju je samo on mogao stvoriti, i njegov duh će zauvijek ostati osnova Applea.”

Svoje žaljenje za Jobsom odmah su izrazili i šef Microsofta, koji je rekao da će Jobs utjecati i na mnoge buduće generacije, i predsjednik SAD-a Barack Obama koji je za njega rekao da je jedan od najvećih svjetskih inovatora i vizionara.

Osnivač Facebooka Mark Zuckerberg napisao je: “Steve, hvala ti što si bio moj mentor i prijatelj. Hvala što si dokazao da je moguće stvoriti nešto što će promijeniti svijet. Nedostajat ćeš mi”.

Jobs je kroz posao stekao reputaciju iskrenog i zahtjevnog vođe koji je svoj proizvod uspio popularirzirati među širom publikom. Svijetu je predstavio iMac kompjuter, iPod i iPhone, i osvojio tržište svojim inovacijama. Apple, čija je tržišna vrijednost danas procijenjena na 351 milijardi dolara, nezamisliva je i neodvojiva od njega.

Posted by on 2011-10-06. Filed under Izdvojeno, Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login