Underworld zaduženi za otvaranje OI u Londonu

Underworld

Underworld

Iako je otvaranje Olimpijskih igara u Londonu zakazano za 27. jula, vrijeme je da se ozbiljno prione na rad oko svečanog otvaranja, javlja BBC.

Ideja je da svečanost bude vrlo “britanska” – a organizatori nisu htjeli ništa prepustiti slučaju, pa je za ovaj veliki globalni događaj izabrana “provjerena kombinacija”.

Vizuelni direktor svečanog otvaranja je poznati britanski režiser Danny Boyle, a kao muzički direktori su izabrani Rick Smith i Karl Hyde, poznatiji kao Underworld.

Saradnja režisera i poznatog benda se proteže još od 1996. godine kada su oni napravili muziku za njegov film “Trainspotting”, iz koje je proizašao i njihov vjerojatno najpoznatiji singl, pjesma “Born Slippy”, pa sve do njegove ovogodišnje pozorišne predstave “Frankenstein”, gdje su za muziku ponovo bili zaduženi Underworld.

Kako Boyle kaže o bendu, “ono što je najzanimljivije u radu s njima je to da je njihov muzički i estetski ukus mnogo širi nego što biste bili skloni pomisliti”, pa i dalje nema nikakvih naznaka o tome u kojem “stilu” će razvijati ideja samog otvaranja. Ali, režiser nema sumnje u svoju ekipu – povodom ove najave, on kaže:

“Postavljanje Underworld za muzičke direktore svečanog otvaranja Olimpijskih igara je posljednji dio slagalice koja će okupiti tim vodećih kreativnih ljudi iz Britanije.”

U međuvremenu, objavljeno je i da će britanski bend Elbow biti zadužen za razne muzičke džinglove i “soundtrack” samog prijenosa Olimpijskih igara koji će se emitirati na televizijskoj mreži BBC, prenosi spin.com.

Posted by on 2011-12-12. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login