Upozorenje na potencijalno nevrijeme u osam regija BiH

nevrijeme, BiHZa osam regija BiH, meteoalarm Hidrometeorološkog zavoda za sutra je izdao upozorenje na potencijalno opasno vrijeme.

Regije Bihać, Prijedor, Banjaluka, Livno, Tuzla, Sarajevo, Mostar i Trebinje označeni su žutom bojom koja, osim što upozorava na potencijalno opasno vrijeme, ukazuje da vremenske prilike, koje se prognoziraju, nisu neuobičajene.

Meteorolozi za svih osam regija najavljuju kišu, a grmljavinu za regije Mostar i Trebinje. Osim za te dvije regije, upozorenje za vjetar odnosi se i na regije Prijedor i Livno.

Stanovnicima se preporučuje da ostanu informisani o očekivanim meteorološkim uslovima i izbjegnu moguće rizike.

Regije Foča i Višegrad označene su zelenom bojom, što znači da za njih nema potrebe za upozorenjem.

Upozorenje na potencijalno opasno vrijeme danas se odnosilo na regije Livno, Mostar i Trebinje, gdje se očekuje grmljavina, a u Trebinju i na vjetar.

Hrvatskoj se približava ciklon sa sjevera Evrope koji će donijeti najveću promjenu vremena ove jeseni, prenose hrvatski mediji.

Državni hidrometeorološki zavod Hrvatske izdao je crveno upozorenje za područja Istre, Kvarnera i podvelebitskog kanala. Crvena boja znači najveći stepen upozorenja.

Za Liku, te splitsku i zagrebačku regiju izdato je narandžasto upozorenje za vjetar, a za splitsku regiju i narandžasto upozorenje za obilne padavine.

Posted by on 2013-11-11. Filed under Bosna i Hercegovina. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login