Usain Bolt otkazao i drugi nastup ove sezone

Usain Bolt

Usain Bolt

Nakon što je prije dvije sedmice otkazao nastup na Camperdown Classicu, najbrži sprinter današnjice Usain Bolt neće nastupiti niti na drugom ovosezonskom takmičenju koje je planirao.

Radi se o sutrašnjem (subota) atletskom takmičenju štafeta također u Kingstonu, koje nosi naziv Gibson Relays. Bolt je trebao nastupiti u štafetnim utrkama na 100 i 400 metara.

“Razlog otkaza Usainov je neplanirani odlazak u Evropu, zbog kojeg je izgubio ritam treninga. Njegov je trener stoga odlučio da je bolje da ne nastupi”, priopćili su iz Boltova stožera.

Svjetski rekorder na 100 i 200 metara prije dvije sedmice otputovao u München na hitan pregled kod poznatog bavarskog stručnjaka za sportske povrede Hans-Wilhelma Müller-Wohlfahrta. Njegov trener Glenn Mills tada je izjavio da njegov štićenik nije povrijeđen.

Prije sedam dana slavni je Jamajčanin najavio da će na evropskom tlu prvi put ove sezone nastupiti 25. maja u češkoj Ostravi.

Posted by on 2012-02-25. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login