Uskoro pripravnički staž za više od 700 osoba

nezaposleniSlužba za zapošljavanje Kantona Sarajevo potpisala je danas ugovor za obavljanje pripravničkog staža s pet poslodavaca iz Kantona Sarajevo.

Potpisivanje ugovora obavljeno je u sklopu realizacije programa sufinansiranja pripravika s VSS, VŠS, SSS i KV stručnom spremom po javnom pozivu od 15. marta 2013. godine.

Ugovor su potpisali direktor Javne ustanove ”Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo” Igor Kamočaji i predstavnici kompanija Rama – Glas, Euro-Asfalt, Energoinvest, Dječiji dom Bjelave, Argeta i Dom za socijalno zbrinjavanje osoba Nahorevo, a potpisivanju je prisustvovao i resorni ministar Muamer Bandić.

– Na listi nezaposlenih u Kantonu Sarajevo nalazi se 72.427 osoba. Na javni poziv prijavilo se 726 poslodavaca, dok je za zapošljavanje 719 pripravnika obezbijeđeno nešto više od 4.5 miliona KM. Uz podršku Vlade i našeg ministarstva radimo na tome da se broj nezaposlenih smanji – kazao je Kamočaji i dodao da će u narednom periodu biti objavljeni javni pozivi za javne radove i program prekvalifikacije, što je predviđeno programom aktivnosti Službe za zapošljavanje KS.

Posted by on 2013-07-08. Filed under Ekonomija. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login