Uskoro prvi festival srednjoškolskog kratkog filma u Sarajevu

 

film

British Council u BiH u saradnji sa Srednjom školom primijenjenih umjetnosti u Sarajevu i Sarajevo Film Festivalom, pokrenuo je projekt prvog Festivala srednjoškoskog kratkog filma.

Festival će biti organiziran u okviru ConnectingClassrooms projekta za sve mlade koji žele svoj talent i vještine pokazati kroz sedmu umjetnost.

Ovaj će događaj doprinijeti razvoju srednjoškolskog kreativnog stvaralaštva, te doprinijeti unaprjeđenju vještina, kritičke misli i tradicionalnog obrazovnog programa za učenike i nastavnike srednjih škola iz čitave BiH.

Projekt je dio Connecting Creatively projekta koji implementira British Council u suradnji s lokalnim i međunarodnim partnerima, a financira Europska unija u sklopu programa “Sarajevo 2014”.

Više detalja o projektu bit će predstavljeno na konferenciji za medije u srijedu, 4. marta Sarajevu, na kojoj će govoriti ambasador Ujedinjenog Kraljevstva u BiH Edward Ferguson, direktorica British Councila u BiH Larisa Halilović, direktor Srednje škole primijenjenih umjetnosti Sarajevo Mensur Porović, selektorica Sarajevo Film Festivala Elma Tataragić, direktor Microsofta BiH Omar Krivošija, te predstavnik Delegacije Europske unije u BiH, saopćeno je iz British Councila u BiH.

Posted by on 2015-03-03. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login