Uskoro treće suđenje Šešelju za nepoštivanje suda

Haag, Vojislav ŠešeljHaški tribunal (ICTY) uskoro će donijeti odluku o datumu početka trećeg suđenja protiv vođe srpskih radikala Vojislava Šešelja za nepoštivanje suda zbog odavanja idenititeta zaštićenih svjedoka s glavnog suđenja koje se protiv njega vodi pred ICTY-jem za ratne zločine počinjene u Hrvatskoj, BiH te protiv vojvođanskih Hrvata, objavljeno je u ponedjeljak na statusnoj konferenciji u Den Haagu.

Šešelj je, nakon što je u dva različita postupka osuđen na 15 mjeseci pravomoćno te na 18 mjeseci nepravomoćno zbog otkrivanja identiteta zaštićenih svjedoka u svojim knjigama, u maju prošle godine optužen je i treći puta zbog toga što je identitet svjedoka iz prva dva postupka objavio i na svojoj internetskoj stranici.

Predsjedavajući sudac Melville Baird obavijestio je u ponedjeljak Šešelja na statusnoj konferenciji da će mu “uskoro sudsko vijeće dostaviti informaciju o početku suđenja”, prenosi Hina.

Šešelj je, najavljujući da namjerava izvesti u ovom postupku za nepoštivanje suda tri svjedoka te osobno svjedočiti, prosvjedovao što to suđenje nije započelo još prije godinu dana.

Ponovno je ustvrdio kako “najmračnije zapadne sile ovoga svijeta uz pomoć svojih obavještajnih službi nastavljaju napad na njegovo zdravlje” te poručio da će se “sve dok ima daha boriti protiv Haškog tribunala”.

Na Šešeljevu glavnom haškom suđenju za ratne zločine počinjene na području Hrvatske, BiH i protiv vojvođanskih Hrvata u toku je izvođenje završnih riječi.

Posted by on 2012-03-20. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login