Uskoro značajne promjene pretraživanja na Googleu

Google

Google

Google će uskoro promijeniti način na koji njihov pretraživač preporučuje stranice na pametnim telefonima i tako u potpunosti preokrenuti posjećenost određenih online trgovina, stranica, restorana, itd.

Ako trenutno pretražujete Google preko pametnog telefona, on će vam preporučiti samo one stranice koje su prilagođene njihovom ekranu.

Oni koji se ne uklapaju u opis, odnosno oni koji su preveliki za ekrane pametnih telefona bit će uklonjeni sa prvih mjesta na pretraživaču. Naravno, ova mjesta na Google pretraživaču od izuzetnog su značaja kompanijama jer im omogućuju puno veću posjećenost, a samim time i novac.

Ove izmjene neće utjecati na pretrage na desktop i prijenosnim računarima, ali će napraviti probleme brojnim kompanijama koje svoje stranice nisu prilagodili pametnim telefonima.

“Neke će se kompanije iznenaditi kada vide drastičnu promjenu u broju posjeta na njihovim stranicama”, rekao je Itai Sadan, direktor servisa “Duda”, koji se bavi povećanjem posjeta na stranicama.

Ovo će biti možda najznačanija promjena koju je kompanija Google ikada napravila u statistici pretraga na mobilnim telefonima.

Posted by on 2015-04-25. Filed under Magazin, Tehnologija & Nauka. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login