Uspješne umjetnice svih generacija na XX2. Jazz Festu Sarajevo

Jazz Fest Sarajevo

Jazz Fest Sarajevo

Izvrsne umjetnice različitih generacija nastupit će na ovogodišnjem XX2. Jazz Festu i održati sedam koncerata tokom 2. i 3. novembra kada će biti realiziran glavni program Festivala i završni dio trilogije John Zorn in Sarajevo pod naslovom Beyond Good and Evil.

Nakon što je Jazz Fest prošlog mjeseca ugostio Mary Halvorson, jednu od najboljih gitaristica svoje generacije, u novembru nastavlja predstavljati iznimne umjetnice i uspješne liderke na dominantno muškoj sceni.

Drugog novembra američka pjevačica Petra Haden nastupit će u Domu policije sa svojim ansamblom izvodeći repertoar još uvijek neobjavljenog albuma, dok će trećeg novembra argentinska pjevačica Sofia Rei nastupiti u duetu sa sazlijom JC Maillardom.

Na koncertu zanimljivog muzičkog koncepta Cobra, 2. novembra u Domu policije, u okviru ovog 14-članog ansambla, nastupit će i koreanska čelistica Okkyoung Lee i japanska veteranka elektronike Ikue Mori.

XX2. Jazz Fest Sarajevo prvi put predstavlja i bend Klezmerson sa basisticom Carinom Lopez. Ovaj šestočlani ansambl iz Meksika održat će dva koncerta 3. novembra – u okviru programa The Book of Angels Special (u SARTR-u) i u okviru programa The Book Beriah Marathon (u Domu policije).

The Book Beriah Marathon će imati evropsku premijeru u Sarajevu na XX2. Jazz Festu, a u okviru maratona nastupa i čuveni Gnostic Trio kojeg čine gitarista Bill Frisell, vibrafonista Kenny Wollesen i harfistica Carol Emanuel, kao i bend Jona Madofa Zion80 sa saksofonisticom Jessicom Laurie.

Komplete ulaznica za festival, odnosno festivalske propusnice, u prodaji su na www.jazzfest.ba, a pojedinačne ulaznice za koncerte mogu se kupiti u sistemu kiupikartu.ba, saopćeno je iz Jazz Festa Sarajevo.

Posted by on 2018-09-28. Filed under Jazz Fest Sarajevo, Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login