Utrostručen broj gostiju u Nacionalnom parku Una

Nacionalni park, Una

Nacionalni park Una

U Nacionalnom parku Una na ulazu broj 1 – Gorjevac u funkciju je stavljen savremeni info punkt opremljen solarnim panelom koji na ekološki način proizvodi svu potrebnu električnu energiju za uposlenike na ovom ulazu.

“Prirodni materijali uređenog ulaza se idealno uklapaju u postojeći krajolik čime se nastavlja vizija Uprave parka o ekološkim i održivim infrastrukturnim poduhvatima u svojim granicama”, rečeno je Feni u NP Una.

Na ovom i drugim ulazima svi posjetioci Parka imaju priliku da se informišu o samom Nacionalnom parku kao i svim turističkim sadržajima u granicama Parka i šire.

Svi info punktovi unutar NP Una rade svaki dan od 9.00 do 20.00 sati, uključujući i dane vikenda, potvrdio je Feni uposlenik Parka Haris Hadžihajdarević.

Prema procjenama broj gostiju i posjetilaca parka je gotovo utrostručen u odnosu na prošlu godinu, a tačne podatke o njihovom broju Uprava NP Una bi trebala imati tokom ove sedmice.

Posted by on 2013-08-05. Filed under Bosna i Hercegovina, Turizam, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login