Uvode se stalne linije do Igmana, Bjelašnica, Bijambara…

Bjelašnica

Bjelašnica

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo je pokrenulo inicijativu kod svih javnih prevoznika u Kantonu Sarajevo da se u turističkoj sezoni organizira autobuski prijevoz do okolnih izletišta ali i prema olimpijskim planinama Bjelašnici i Igmanu, kazao je ministar saobraćaja KS Jusuf Bubica.

„Evidentno je da Kanton Sarajevo svakim danom ima sve više turista koji imaju volju i namjeru da obiđu ova izletišta. Mi smo pokrenuli inicijativu i u pregovorima smo sa prevoznicima da uspostavimo stalne linije do tih destinacija“, kazao je ministar Bubica.

O konačnom uspostavljanju linija javnost će biti upoznata naknadno jer još nimo dobili sve potrebne redove vožnje, i nisu se izjasnili svi potencijalni prevoznici.

Neophodnost uspostave javnog prevoza do Bjelašnice, Bijambara i drugih sarajevskih izletišta potvrdili su ranije u izjavama za Fenu iz Turističke zajednice KS, iz Planinarskog saveza BiH, KJKP “ZOI 84”.

„Strani turisti, bh građani-rekreativci, planinari, šetači  rado bi u letnjim mjesecima  sa vrelog asfalta potražili osvježenje na olimpijskim planinama. Problem je prevoz“, kažu u Turističkoj zajednici,  u “ZOI 84” i Planinarskom savezu BiH.

Posted by on 2013-07-03. Filed under Turizam. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login