Vandal konačno objavio prvi album

Vandal

Vandal

Žestoka metal petorka iz Kumanova konačno je objavila dugo najavljivani album prvjenac za izdavačku kuću Enterprise Records.

“U teškim vremenima kakva su sada, kada Vam se pruži prilika morate je ščepati svom snagom. Mi smo to uradili.”, kaže Damjan Milanovski, gitarista Vandala, i otkriva o kakvoj je prilici riječ – “Ukazala nam se prilika da kod jednog poštenog i vrlo vještog čovjeka snimimo albuma sa visoko kvalitetnom produkcijom po svjetskim standardima. S obzirom na okolnosti i finansije nije bilo prostora za odugovlačenje, album smo snimili za svega dva dana! Čovjek koji nam je pomogao zove se Valentino Skenderovski. Vječno ćemo mu biti zahvalni zato što nam je poklonio ono što smo oduvek željeli – jednu šansu.”

Izdanje nazvano “Rough” donosi osam pjesama snimljenih u skopskom studiju “Enterpise” kod pomenutog Valentina Skenderovskog.

Koncertna promocija albuma zakazana je za 9. jun u ljetnjem klubu Havana u Skoplju. Nakon toga Vandal kreće na turneju po državama bivše Jugoslavije. Izvjesno je da će nastupiti na Eko Star festivalu (www.ekostarfest.com) u Paraćinu gde će binu podijeliti sa velikim brojem regionalnih zvezda, a ostali datumi koncerata kumanovske grupe uskoro će biti objavljeni.

Grupu Vandal, oformljenu 2006. godine, čine Bojan Stojanovski (vokal), Damjan Milanovski (gitara), Nenad Veljković (gitara), Andrej Micik (bubnjevi) i novopridoši Nenad Trenčevski (bas gitara).

Naslovna pesma albuma: http://www.youtube.com/watch?v=L5odaMlP7iQ
Nastup benda: http://www.youtube.com/watch?v=-GbLHGgHxd4

http://www.facebook.com/Vandalmkd

Posted by on 2012-05-30. Filed under Film & Muzika, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login