Vatrogasci paljenjem vatre protestovali ispred ureda premijera

Belgija, vatrogasciBelgijski vatrogasci nezadovoljni uvjetima rada i izdvajanjima budžetskih sredstava protestirali ispred ureda belgijskog premijera u Bruxellesu

Najmanje 70 vatrogasaca je protestiralo ispred ureda belgijskog premijera u Bruxellesu sa zahtjevom za veća izdvajanja iz budžeta za njihove potrebe, javlja Anadolu Agency.

Vatrogasci su sa 15 vatrogasnih vozila došli pred zgradu vlade kako bi poslali poruku nezadovoljstva uvjetima u kojima rade, a za vrijeme protesta vatrogasne službe su nastavile sa svojim aktivnostima i nije bilo klasičnog štrajka.

Nezadovoljni vatrogasci su prvo ušli u ulicu u kojoj se nalazi ured premijera Elia Di Rupa, a potom su zapalili vatru na ulici.

Policija je pokušala da formira barikadu, ali vatrogasci su odgovorili pjenom iz vatrogasnih topova.

Federacija belgijskih vatrogasaca prekinula je protest sinoć oko ponoći, kada je iz vlade stiglo saopćenje da će na današnjoj sjednici biti razmatrani i njihovi zahtjevi.

Posted by on 2013-10-08. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login