Važnost omega-3 kiselina

omega 3Omega-3 masne kiseline ključne su za naše zdravlje i dobrobit organizma, a jedna nedavna studija je pokazala kako većina žena ima nedostatak tih tvari u organizmu, što rezultira iritirajućim simptomima poput nesanice ili suhe kože, ali i potencijalno povećava rizik od bolesti srca i srčanog sistema. Ali nemojte paničariti jer se u većini slučajeva taj nedostatak lako može otkloniti promjenama prehrane i načina života. Evo koji su znakovi da vam nedostaje omega-3 masna kiselina. Nesanica: Studija sa Univerziteta Oxford otkrila je da ljudi s višim razinama omega-3 imaju bolji san. Međutim, savjetuje se konzumiranje omega-3 pripravaka uvijek ujutro, a ne navečer, jer vas mogu dugo držati budnima remeteći planove za odlazak na počinak. Loša koncentracija: Ako ne jedete puno ribe ili ne uzimate omega-3 suplemente, moguće je i da imate problema s koncentracijom. Mnogi kažu kako su primijetili značajna poboljšanja koncentracije osiguravajući tijelu da dobiva potrebnu dnevnu dozu omega-3. Bol u zglobovima i hronične upale: Istraživanja su pokazala da omega-3 masne kiseline imaju jako protuupalno svojstvo. U jednom istraživanju su znanstvenici sudionicima davali suplemente omega-3 masnih kiselina i nakon samo 75 dana su osjećali ublažavanje simptoma artritisa. Stoga osigurajte dovoljne količine ovih za zdravlje vrlo bitnih masnih kiselina.

Suha koža: Tajna mladenačke i hidratizirane kože je upravo u omega-3 masnim kiselinama koje se prirodno nalaze u strukturi staničnih stijenki. S vremenom se njihove zalihe počinju trošiti, pa koža gubi elasticitet. Omega-3 masne kiseline pomažu koži apsorbirati zdrave hranjive tvari i izbaciti štetne, što rezultira zdravom i sjajnom kožom.

Krhki nokti: Mekani i lomljivi nokti koji se ljušte jasan su znak da vašem tijelu nedostaje ovih vrlo važnih masnih kiselina. Mnoge su svjetske studije pokazale da su omega-3 masne kiseline iz životinjskih izvora, poput ribljeg ulja, lakše za apsorpciju u odnosu na one biljnog porijekla, tako da je vrlo bitno u vaš meni uključiti što više ribe, a time i omega-3 masne kiseline.

Posted by on 2017-08-31. Filed under Magazin, Zdravlje & Ljepota. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login