Večeras proglašenje pobjednika i dodjela nagrada Viva Film Festivala

Dodajelom nagrada u sarajevskom Pozorištu mladih večeras će biti zatvoren 3. Viva Film Festival u okviru kojeg su prikazani filmovi u četiri kategorije: ekologija, turizam, religija i omladinski film.

Viva Film FestivalStručni žiri večeras će proglasiti film koji će osvojiti Viva Grand Prix te tri najbolja filma u ove četiri kategorije. Najboljim filmovima u kategoriji “Omladinski film”, po ocjeni stručnog žirija, bit će dodijeljene i sponzorske nagrade – oprema za budući rad.

U proteklih nekoliko dana na VIVA Film Festivalu, u 12 festivalskih gradova održane su projekcije dokumentarnih filmova, a gosti i organizatori, u okviru pratećih programa, posjetili su Kakanj, Visoko i Sarajevo.

Posljednjeg festivalskog dana u Sarajevu će se okupiti mladi autori iz 19. bh. gradova, koji su učestvovali u radionicama “Viva škole filma”, najavili su organizatori Festivala.

Predstavnici učenika srednjih i završnih razreda osnovnih škola iz Sarajeva, Stoca, Mostara, Orašja, Jelaha, Lukavca, Puračića, Tuzle, Livna, Ljubuškog, Viteza, Visokog, Kaknja, Vlasenice, Prijedora, Konjica, Prozor Rame, Ustikoline i Bihaća svojim prisustvom će uveličati ceremoniju zatvaranja i dodjelu nagrada.

Posted by on 2017-09-16. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login