Večeras: Zatvaranje SFF-a uz Srce Sarajeva najboljima

 Sarajevo Film Festival

Sarajevo Film Festival

Nagrada Srce Sarajeva simbol je ne samo Sarajevo Film Festivala, već i šireg konteksta u kojem se odvija najvažnija kulturna manifestacija u zemlji.

Rođen tokom ratnih godina, Sarajevo Film Festival razvijao se prvenstveno zahvaljujući entuzijazmu i predanosti ljudi u organizacionom timu, kao i iskrenojposvećenosti sarajevske publike koja ovaj festival voli.

Smotra koja je postala sastavni dio identiteta glavnog grada Bosne i Hercegovine duguje puno gradu, ali i obratno. Zato je nagrada, čiji je vizualni identitet kreirala poznata francuska dizajnerica, jedna od pokroviteljica festivala  Agnes B, dobila upravo takvo ime.

Tako će se i večeras, povodom zatvaranja devetnaestog izdanja SFF-a Srce Sarajeva dodijeliti najboljima po mišljenju stručnog žirija.

Na manifesticiji koja će se održati u 20,00 u Narodnom pozorištu u Sarajevu, dodijelit će se:

Srce Sarajeva za najbolji igrani film
Specijalna nagrada žirija
Srce Sarajeva za najboljeg glumca
Srce Sarajeva za najbolju glumicu
Srce Sarajeva za najbolji kratki film
Srce Sarajeva za najbolji dokumentarni film
Specijalna nagrada žirija za takmičarski program – dokumentarni film

U program ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala  uvršteno je 214 filmova u 11 programa.

Na Otvorenom kinu Hej, (Metalac) Festival će zatvoriti indijski film Lunchbox, koji je pobrao izvrsne kritike tokom nedavnog Kanskog festivala, a čiji je jedan od producenata i bh. oskarovac Danis Tanović.

Posted by on 2013-08-24. Filed under Kultura, Sarajevo Film Festival. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login