Veganski vikend u Mostaru

Veganski vikend u Mostaru održat će se 16. i 17. oktobra u organizaciji Udruženja vegana i veganki BiH.

vegan
vegan

U petak (16.10.) posjetiocima će biti prikazan dokumentarni film Game Changer te će uslijediti kratka sesija pitanja i odgovora te druženja sa veganima i vegankama uz besplatnu vegansku hranu.

Film koji je producirao James Cameron pokazuje kako konzumiranje bilo kakvih životinjskih proizvoda, uključujući meso, ribu, jaja i mliječne proizvode, može ometati fizičke predispozicije za sport, ostaviti posljedice po vaše srce, oslabiti seksualnu funkciju i dovesti do prerane smrti. Kroz film se navode naučna istraživanja, brojni razgovori s nekim od vodećih doktora_ica i eksperata_ica u zdravlju te prikazuje više sportaša/ica koji/e su prešli/e na veganstvo

Film počinje u 19h u prostorijama OKC Abrašević, a posjetioci se mole na poštivanje epidemioloških mjera uz obavezno nošenje maski. Broj mjesta je ograničen te je potrebno izvršiti rezervaciju na mail: info@vegan.ba

U subotu (17.10.) održat će se Kocka istine (Anonymous for the Voiceless, Cube of Truth) aktivistički performansa koji uključuje stajanje aktivista/ica koji/e prikazuju, na monitorima i laptopima, standardne procedure (snimke) u industrijama koje izrabljuju životinje, najviše zbog prehrane. Performans će se održati na Španskom trgu u 19 sati.

“Ukoliko dolazite iz drugih gradova, postoji mogućnost refundacije putnih troškova. Jedini uslov je vaše prisustvo na filmu ili performansu Kocka istine, te da nam dostavite vaše putne karte.”, navode iz Udruženja vegana i veganki BiH.

Posted by on 2020-10-07. Filed under Magazin, Zdravlje & Ljepota. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login