Veliki požar kod Trogira zaprijetio kućama

 Trogir

Trogir

Zbog požara koji je sinoć buknuo u Planom kod Trogira proširio se do jadranske magistrale. Zbog požara od jutros od 4 sata zatvorena je i trogirska obilaznica.

Požar je zaprijetio prvim kućama u Trogiru. Vatrogasci se nadljudskim naporima bore s vatrenom stihijom, a na požarište su upućena i dva helikoptera s uređajem za gašenje i tri kanadera, javlja HRT.

Gori i na području Dazline. Tokom jučerašnjeg dana požar su iz zraka gasila tri kanadera i četiri air traktora. U toku je gašenje i sanacija terena. Na području Dubrovačko-neretvanske županije gori kod Otrića na području Seoci uz granicu sa Bosnom i Hercegovinom.

Pod nadzorom je požar koji je buknuo jučer poslijepodne u Dućama kod Omiša a vatrogasci su i dalje na terenu. Izgorjelo je oko 200 hektara borove šume i makije.

Sinoć je gorjelo i u Zagvozdu i Primorskom docu, ali su ti požari ugašeni kao i nekoliko manjih koji su gorjeli u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Posted by on 2012-08-18. Filed under Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login