Veliko zanimanje za utrku Formule 1 u Sočiju

Formula 1Prodane su gotovo sve karte za prvu utrku Formule 1 u Rusiji, koja će biti održana 12. oktobra u crnomorskom ljetovalištu Sočiju, saopštili su organizatori.

“Preostalo je još jako malo ulaznica i preporučujemo da požure svi koji žele nazočiti povijesnom događaju”, navodi se u priopćenju Organizacijskog odbora utrke za Veliku nagradu Rusije

Štampano je više od 45.000 ulaznica, a cijene su u rasponu od 127 do 1240 dolara.

Predstavnik organizatora Sergej Vorobjov rekao je da je politika cijena karata zasnovana na cijenama ulaznica za druge utrke Formule 1, kao i na cijenama ulaznica za Zimske olimpijske igre u Sočiju koje su održane početkom ove godine.

Prva utrka Formule 1 na ruskom tlu održat će se u blizini olimpijskog sela u Sočiju.

Ugovorom kojeg su 2010. godine potpisali tadašnji premijer Rusije Vladimir Putin i izvršni direktor Formule 1 Bernie Ecclestone predviđeno je da utrka bude u kalendaru Formule 1 najmanje do 2020. godine.

Ruski predsjednik Putin i Ecclestone ponovo su se sreli uoči ZOI u Sočiju, kada je čelnik Formule 1 sugerirao kako bi bilo zanimljivo da se utrka za Veliku nagradu Rusije održi u noćnom terminu.

Posted by on 2014-09-30. Filed under Sport. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login