‘Vesela udovica’ na daskama Narodnog pozorišta Sarajevo

Narodno pozorište Sarajevo

Narodno pozorište Sarajevo

Narodno pozorište Sarajevo će od 07. maja 2013. godine sa početkom u 19:30 sati, svojim građanima i svim drugim koji posjete ovu kuću pružiti vrhunski užitak, naime na sceni ove kuće  ponovno će biti izvedena opereta ‘Vesela udovica’ za koju je muziku napisao austrijsko-mađarski kompozitor Franz Lehár, prema libretu Victora Léona i Lea Steina, u režiji Krunoslava Cigoja.

Koreografiju Sonje Kastl prenijela je Bahrija Bihorac.

Ovom operetom dirigovat će Dario Vučić, scenografiju potpisuje Marijela Hašimbegović, dok se za kostime pobrinula Vanja Popović.

‘Vesela udovica’ je prvi put postavljena na pozornicu 30. decembra 1905. godine u Theater an der Wien. Priča je to o bogatoj udovici i njenim proscima koji žele njen imetak zadržati u zemlji, pronalazeći joj bogatog muža.

‘Vesela udovica’ pružit će ljubiteljima operetskog žanra ponovno uživanje u ovoj, po mnogima, kraljici operete.

U predstavi učestvuju Hor i Solisti Opere Narodnog pozorišta Sarajevo, Balet Narodnog pozorišta Sarajevo, Sarajevska filharmonija.

Posted by on 2013-05-07. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login