VIDEO: Prvačićima pustili crtić s prizorima seksa

Crtani film - seksualno obrazovanje

Crtani film - seksualno obrazovanje

Sedmogodišnjaci i osmogodišnjaci jedne seoske osnovne škole u sklopu nastave gledali su kontraverzni edukacijski DVD Channela 4 pod nazivom ‘Living and Growing’.

Lisa Bullivant iz mjesta Legbourne bila je toliko uznemirena zbog zornih prizora seksa da je ispisala kćer iz škole i prebacila je u drugu.

“Crtić je bio previše eksplicitan. Moja kći je bila uplašena, a djeca, nažalost, kopiraju ono što vide. Mislim da je odluku o tome trebalo prepustiti roditeljima. Djeca u dobi od sedam do devet godina ne znaju to procijeniti, a nema obrazovne ni psihološke dobrobiti ili potrebe da djeca u toj dobi znaju sve što zapravo seksualni odnos podrazumijeva”, kaže uznemirena majka.

Doduše, škola je roditeljima poslala pismo u kojem ih je obavijestila da mogu pogledati film prije nego se on prikaže učenicima, ali neki roditelji, nisu mogli doći u vrijeme prikazivanja. Roditelji tvrde da su vjerovali da će škola i odgovorne osobe mogli sami prosuditi koliko je prikazivanje takvog sadržaja primjereno.

U međuvremenu je hiljade tih DVD-a poslano u osnovne škole širom Velike Britanije.

Posted by on 2010-03-07. Filed under Ljubav & Seks, Magazin. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login