Vijeće Evrope najavilo debatu “Democracy caffe” na SFF-u

Festivalski trg SFFVijeće Evrope će u partnerstvu s “Poster for Tomorrow” biti domaćin debate “Democracy Caffe” koja će biti održana u okviru Sarajevo film festivala (SFF) na Festivalskom trgu u srijedu, 21. augusta, s početkom u 15 sati, saopćeno je iz ureda Vijeća Evrope u Sarajevu.

U fokusu debate bit će mladi ljudi, koji su ključ demokratije, a bit će prezentirani i konkretni primjeri doprinosa mladih demokratiji te zanimljivi posteri autora širom svijeta o demokratiji i glasanju.

U fokusu će također biti internet te “No Hate Speech Movement” Vijeća Evrope.

Debati će prisustvovati i predstavnici nevladinog sektora koji je dao veliki doprinos “No Hate Speech Movementu”.

Ured Vijeća Evrope podsjeća da je 2013. evropska godina građanstva i da je ovogodišnji fokus Vijeća na SFF-u usmjeren na borbu protiv govora mržnje.

Prije svakog filma prikazanog na festivalu bit će emitirana kratka prezentacija protiv govora mržnje a na svim lokacijama festivala bit će dostupni informativni leci.

Posted by on 2013-08-21. Filed under Bosna i Hercegovina, Kultura, Sarajevo Film Festival. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login