Vinske priče na Salonu Vina u Bosanskom kulturnom centru Tuzla

Gradačac, vino, Tuzla, SalonSalon Vina, kao dio projekta Rowenta Fashion meets Wine je program kroz koji organizatori promovišu domaće i regionalne proizvođače vina, sira, maslina i mesnih proizvoda održat će se 15. I 16. Novembra u Bosanskom kulutrnom centru Tuzla.

Na ovogodišnjem Salonu vina posjetitelji će imati priliku upoznati se sa proizvodima prestižnih vinarija iz Bosne i Hercegovine ali i regiona.

Vinske priče započinje Bili Brig sa brendovima, Zlatna Vrbnička Žlahtina , Kozlović, Dingač, Krauthaker. Okusi Hercegovinu je udruženje koja se od 2006. godine bavi valorizacijom tipičnih i tradicionalnih proizvoda te promocijom regionalnog pristupa u razvoju eno gastronomskog turizma a na Salonu će pored tradicionalnih hercegovačkih proizvoda predstaviti i izvrsna hercegovačka vina: Podrumi Andrija, Vinarija Nuić, Podrum Marijanović, Podrum Vukoje, Daorson.

Posjetiocima ovogodišnjeg Salona Organizator sa ponosom prestavlja i vinare Peštalić, Smajlović, Duraković, Halilović iz Sjeveroistočne Bosne (Gradačac) koji su dokaz da se vinogradarstvom može baviti i u ne tipičnim regionima za uzgoj vinove loze.

Možemo reći već tradicionalno na Salonu Vina se prestavljaja i vinarija Antunović, a veliko nam je zadovoljstvo ugostiti i Hercegovina Produkt jednog od najvećih proizvođaća vina u Bosni i Hercegovni.

Za potpuni ugođaj i na radost svih posjetioca ove godine na Salonu će se predstaviti nadaleko poznat proizvođać suhomesnatih proizvoda Pik Vrbovec i najveći proizvođać mlječnih prerađevina u Njemačkoj BMI-a sa brendom Paladin.

Kao stručni prateći sadržaj, FASHION MEETS WINE u petak 15.11. 2013. Godine u 12h održat će se Vinska radionica koja je koncipirana iz 5 zasebnih cjelina :

1. Tehnologija Vina.

2. Vino i Ugostiteljstvo

3. Vinogradarstvo hobi ili biznis

4. Degustacije i ocjenjivanje vina

5. Tehnike otvaranja vina, posluživanje vina

Predavači Vinske radionice su stručnjaci : mr.dm Milenko Bletić, Hamid Kurjaković, stručni savjetnik za sigurnost i kvalitete hrane ISO 2200 i Vinogradar Šefik Duraković.

Ulaz na sve programske sadržaje je besplatan.

Posted by on 2013-11-08. Filed under Gradačac, Tuzla, Vijesti iz BH gradova. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login