Više od 20 ostvarenja na 3. AJB DOC Film Festivalu

Al Jazeera Balkans objavila je poziv autorima i produkcijskim kućama za učešće na trećem Festivalu dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans (AJB DOC), koji će biti održan u Sarajevu od 11. do 15. septembra ove godine.

AJB DOC
AJB DOC

U fokusu Festivala bit će dokumentarni filmovi namijenjeni televizijskom emitovanju.

Prijave za treće izdanje AJB DOC Film Festivala šalju se putem aplikacijskog formulara na www.ajbdoc.ba ili platforme Film Freeway. Redovni rok za prijave je 10. maj, a produženi 31. maj 2020. godine.

Prijaviti se mogu produkcijske kuće i autori bez ograničenja zemlje porijekla. Jedan od glavnih kriterija je format TV dokumentarca s minimalnim trajanjem od 22 do 27 minuta i maksimalnim od 44 do 52 minute. Svi dodatni detalji u vezi s prijavom i uvjetima dostupni su na službenoj festivalskoj stranici.

Zvanična selekcija Trećeg AJB DOC Film Festivala bit će predstavljena početkom septembra 2020.

Od prispjelih prijava bit će prikazano više od 20 dokumentarnih filmova u Takmičarskoj selekciji, netakmičarskoj “Last Minute Cinema” te selekciji “AJB Prikazuje”.

Na AJB DOC Film Festivalu bit će dodijeljene tri nagrade – nagrada žirija za najbolji takmičarski film, nagrada programskog žirija te nagrada publike, a svi izabrani filmovi mogu biti razmatrani i za potpisivanje akvizicijskog ugovora i prikazivanje u programu Al Jazeere Balkans.

AJB DOC Film Festival organizuje se treću godinu zaredom, a rezultat je iskustva televizijske kuće Al Jazeera Balkans u dugogodišnjem radu s produkcijom, akvizicijom i emitovanjem dokumentarnih filmova. Cilj AJB DOC je afirmisati autore i filmove koji se bave društvenim fenomenima, stavljajući u fokus univerzalne ljudske vrijednosti.

Posted by on 2020-02-12. Filed under Kultura. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login