Više od milion Europljana za prekid prijevoza živih životinja

#StopTheTrucks Kampanja #StopTheTrucks europske organizacije Eurogroup for Animals dobila je golemu podršku prelazeći brojku od milion potpisa u peticiji koja poziva na sprječavanje dugotrajnog prijevoza živih životinja.

Kampanja je iznijela mnoge nedostatke u postojećim pravilima prijevoza živih životinja, koja ostavljaju mnoge životinje nezaštićenima i bolesnima, a velik broj njih i umre tokom transporta.

Ranije ove godine, članovi europskog parlamenta, države članice i službenici Europske komisije reagovali su na snažne videouratke koje je kampanja objavila pokazujući kršenje europskih zakona o dobrobiti životinja i međunarodnih dogovora koji se tiču prijevoza živih životinja od EU-a do Turske, Bliskog istoka i Sjeverne Afrike, kao i njihova klanja.

Potpisi kampanje #StopTheTrucks bit će predani Europskoj komisiji s ciljem prekida transporta živih životinja, pišu prijatelji-životinja.

Posted by on 2017-06-15. Filed under Ekonomija, Svijet. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Both comments and pings are currently closed.

You must be logged in to post a comment Login